tiistai 20. maaliskuuta 2012

Apua kodissani asuu puikon tuhoaja!

Kuten otsikko kertoo olen menettänyt nyt parit puikot lyhyen ajan sisään. Syyllinen on tietysti tämä nuorempi harjiksemme Jedi. Joka jostain syystä ei tue äidin käsityöharrastusta vaan meidän vanhempien poissaollessa järsii puikonpäät piloille. Sen siitä saa kun käyttää bambupuikkoja. Metalliset eivät olisi hetkahtaneetkaan.
Parempi kuitenkin kun järsii niitä eikä koske avokin sähkölaitteiden johtoihin. Ovat puikot huomattavasti turvallisempia ja halvempia järsittäviä :D

Tänään kävinkin sitten hakemassa toisille järsityille puikoille seuraajat, kun uhriksi joutuivat 3n sukkapuikkoni, samalla reissulla kipaisin Titityystä hakemassa myös pitsikärjellisen 3,5n pyöröpuikon häähihattimeen. Lankaostoilta tälläkertaa vältyin.

Kevään kunniaksi esittelen noin vuosisitten valmiiksi saamani vauvaneuleen, jonka tein kaverin lapsen ristiäislahjaksi. Lankana on ihanan pehmeä ja konepestävä Lanett merinovilla. Puseron malli oli jossakin Sadnesin lehdessä, jonka lainasin ja palautin muistamatta merkitä tietoja ylös. Tein suoraan 6kk ikäisen koon, jotta pusero menisi pidempään ja neuloin hihoihin ja helmaan hieman lisää pituutta, jotta käyttöaika vielä hieman pitenisi.
Koristeeksi silmukoin päälle kirahvin, koska lapsen äiti on totaalisen kirahvi- ja muutenkin Afrikka-hullu.
Kovasti tätä on kuulemma pidetty ja ihailtu. Itsekin olen työhön kyllä tyytyväinen.
Miehusta tosiaan on Lanettia, samaten kirahvin keltainen. Laikut ja harja ovat jotain jämäksi jäänyttä kirjavaa sukkalankaa. Ääriviivat on rajattu muliinilangalla. Olalle laitoin mielestäni tosi kivat napit, joissa on hieman kiiltoa.

Sain myös kunnian toteuttaa samall vauvalle kastemekon, jonka helmaan kirjoin käsin poika-vauvan nimen ja  syntymävuoden.

Taustalla näkyy pala koulutyötäni, huivishaalia jonka olen itse suunnitellut, langat värjännyt ja tietysti kutonut.

Kirjontaa en tehnyt vapaallakädellä, vaan etsin mukavan fontin netistä ja jonka mukaan jäljensin kirjainten mallit silkkipaperille, jonka läpi sitten kirjoin. Taustalla on ohut liimaharsotukikangas tukemassa kirjontakohtaa.

2 kommenttia: