lauantai 7. huhtikuuta 2012

Kevät kiirusta

Kevään mukana tuli kiire, töitä pukkaa joka suunnalta, onneksi jotain välillä valmistuukin. Välillä tuntuu kuitenkin, että meinaa väsähtää tähän kaikkeen touhuun. Onneksi nyt on pääsiäinen ja saa huilia. Jotenkin  kummasti pitkäperjantai ei tuntunut kamalan pitkältä kun suurin osa päivästä meni yksinkertaisesti univelkojen kuittaukseen. Sinänsä harvinaista minulta ottaa päiväunet.

Ensimmäiseksi laitan kuvaa pyöräilykypärän alle tekemästäni piposta. Aiemmin laittamassani kuvassa pipo oli väärinpäin (hups!) eikä mallineuleesta oikein saanut selvää. Pipon lankana on Garnstudion alpakka yksinkertaisena, pipo on tehty 2n puikoilla. Aloitukseen on luotu 168silmukkaa.


Pipo on malliltaan melko päänmyötäinen, tietysti jotta mahtuu paremmin kypärän alle. Tällä olen nyt sitten kulkenut läpi talven, koska pidän väristä ja kuviosta. Lämminkin pipo on ollut.


Yllä olevasta kuvasta näkee paremmin lehtien mallin. Apua niiden tekoon katsoin jostakin syksyn Suuresta käsityölehdestä, jätin tosin ohjeessa olleet langankierrot pois ja korvasin ne tiiviimmällä lisäyksellä neuloen silmukat sekä etu ja takareunasta.
Pitää varmaan ensi talveksi tehdä paranneltu versio tästä (jos jaksaa), sillä kaveri huomautti pipon olevan hieman kakkukuvun mallinen, johtuen lehtien muodosta ja päälaenkavennusten osumisesta samoihin väleihin lehtien kavennusten kanssa.

Sitten toinen valmiiksi ehtinyt työ. Syksyllä löysin Poppelin alekorista 250g monikirjavaa alpakka-sekoitelankaa. Mietin pitkään mitä siitä tekisi, koska värit olivat ihanan metsäiset ja lankakin pehmoista. Pariin otteeseen jo aloitinkin siitä ensin huivia ja sitten ponchoa, lopulta päädyin kuitenkin tekemään hihatinta, sen käytännöllisemmän luonteen takia. Vaikka lanka oli kirjavaa halusin työhön jotain muutakin mietittävää, joten lisäsin perus malliin palmikkoraidan.

Hihattimesta tuli 3/4 hihainen.

Palmikko kulkee hihansuusta toiseen.


Minulle ominaiseen tapaan tämäkään hihatin ei lopulta jäänyt meille asumaan vaan muutti Ouluun kaverilleni.

Edit: Löysimpä vielä vyötteenkin hihattimeen, elikkä käytetty lanka on Schachenmayrin Silenzio color, väri 00181. Sisältö langassa on 50% akryyli, 25% villa ja 25% alpakka.

2 kommenttia:

  1. Kaunis hihatin, ja ihanan kevään vihreä pyöräilypipo! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) miusta tuo Garnstudion monikirjava vihreä on vaan niin ihana, samaten muutkin monisävyiset.

      Poista