tiistai 6. maaliskuuta 2012

Uutta kurssia, sukkia ja pitsihihatin

Loma loppui lyhyeen ja aloitin jälleen eilen työkkärin kurssin: Luovienalojen työllistymismahdollisuudet. Kontakti opetusta on 3 viikkoa ja sitten on noin 2kk työharjoittelu. Työharjoittelua odotan innolla, kun vain löytäisi mielekkään paikan. Pari mielenkiintoista olen jo löytänyt, mutta lopullinen paikka on vielä arvoitus.

Tuttuun tapaan kurssitekemiseksi varasin sukat. Yritän nyt opetella tekemään sukkaparin loopilla varpaasta varteen tiimalasikantapäällä. Muuten työ kyllä etenee, mutta kantapään muotoiluihin tulee aina hirmuiset reijät vaikka kuinka koitan kiristää lankaa tiukalle. Olisiko kellään vinkkiä, jolla nämä reijät vältettäisiin? Nyt paikkaan reijät jälkikäteen jämälangalla. Sukkalankana olen käyttänyt Austermann Step-lankaa, jossa on ihana aloevera- ja jojopa-öljy käsittely. Öljyjen ansiosta en ole haavonut sormenpäitä näitä sukkia tehdessä vaikka yleensä siinä onnistun. Käytössä kun on 2,5mm pitsipyöröt. Steppiä Jyväskylässä myy Pikkulinna.

Menossa on nyt kolmas pari näitä sukkia. Ensimmäisen parin sai totuttuun tapaan avokki, toisen parin tein siskoa ajatellen, mutta jossain kävi köpsähdys ja sukista tuli liian pitkät. Onneksi sopivat sitten isän jalkaan kuin valettu. Luulen vian olevan käyttämässäni malli taulukossa, josta olen ottanut mitat jalkaterän pituuteen. Taulukko on saatu Teeteen myymälästä, mutta nettisivuilla sitä ei ole. Parempi siis sovitella sukkaa aina välistä saajan jalkaan. Tutulta sain kyllä hyvän neuvon, hän sanoi itse pyytävänsä aina sukkaa tahtovaa piirtämään jalkansa paperille, piirroksesta on sitten hyvä ottaa mitat.

Varovasti olen alkanut tutustua pitseihin. Palmikot olivat edellinen iso haasteeni ja hurahtaminen niihin kävi nopeasti. Tavoitteena olisi neuloa pitsihihatin kaverin hääpukuun. Pitsin mallia olen katsellut Nancy Bushin kirjasta Pitsihuivit neuloen. Siinä esitellään Haapsalunhuivien historiaa ja kirjasta löytyy monta hienoa ohjetta. Kirjan tarkempi esittely löytyy Ullaneuleesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti