keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Koirapehmoja

Pitkästä aikaa vähän postausta. Aiemmin kerroin, että touhusin koirankasvattajalleni pehmoleluja pentupaketteihin. Nyt ovat pehmot valmiit ja matkalla kasvattajalle. Onneksi meillä on Jyväskylässä hyvä henki harjis-ihmisten kesken ja sitä kautta pehmot sai matkaan niin ettei tarvinnut postittaa.

Vieressä kuva pehmoista. Yksi jokaiselle neljästä pennusta. Joten luultavasti törmään johonkin näistä uudestaan muutaman viikon kuluttua kun käyn hakemassa pennun kotiin. Eilen olin kasvattajaan (Berit Nikkanen Chattanooga's) yhteyksissä ja pennut ovat kuulemma kasvaneet ja lihoneet kovasti ja leikkivät jo villisti. En malta odottaa että saan pennun kotiin! Vaikka saas nähdä miten Milo (Chattanooga's Luna Creciente) sanoo kun kotiin tulee pieni riiviö häntä kiusaamaan. Tähän asti Milo on kuitenkin ollut ainoana koirana ja aika lellittynä sellaisena. Ainakin tähän asti Milolla on ollut intoa ja halua leikkiä harjis-miiteissä pentujen kanssa, mutta asiahan on tietysti aivan eri kun se pahuksen kakara onkin siinä vieressä 24/7.

Pehmoissa on täytteenä vanua Eurokankaasta. Päälliset on tehty niistä kangastilkuista, joita kotoa sattui löytymään. Eli hiukan farkkua, vihreää bambu-kuvioista puuvillaa (paksua), tummansinistä polyesteriä ja hieman mustaa housupuuvillaa. Kuonot, silmät ja suu on kirjottu jämälangalla. Muistaakseni Janne-langalla.
Mitään kaavaa minulla ei pehmoihin ole, vaan silmämääräisesti piirsin ääriviivat liidulla ja leikkasin noin 1cm saumanvaroilla. Ensin ompelin hännät ja korvat, lovitin ja ohensin saumanvarat ennen kääntämistä ja sitten täytin vanulla. Korvia ja häntiä ei kannata täyttää ihan täyteen, koska ne pitää saada ommeltua hyvin kiinni vartaloon. Täytön jälkeen kiinnitin korvat ja hännän paikoilleen ja ompelin kierroksen vartalon ympäri niin että häntä ja korvat jäivät "pussiin" vartalon sisään. Kääntöaukon jätin taakse hännän alapuolelle. Ennen kääntöä lovitin ja ohensin jälleen saumanvarat, käännön jälkeen täytin pehmot ja ompelin täyttöaukon umpee. Viimeiseksi kirjoin kirsun, suun ja silmät.

Tein myös hieman herkkua. Avokki rakastaa makeita leipomuksia ja päätin kotona ollessa yllättää hänet pätkismutakakulla. Pohjan ohjeena käytin Fazerin mutakakku-ohjetta, jota tosin hieman muokkasin. Leivontasuklaan sijasta käytin Taloussuklaata, jota laitoin pari riviä vajaan 200g, koska sulatin mukaan myös pussillisen Pätkiksiä. Voitakaan en laittanut ihan koko 200g, vaan noin 175g. Sokeriakin jätin hieman pois, koska Pätkiksistä tuli paljon lisää makeutta. Lisäksi lisäsin pari reilua t-lusikallista kaakaojauhetta. Uunissa kakkua pidin 15min ja sisus on ihanan mutainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti