torstai 11. lokakuuta 2012

Valoa syksyyn

Elikkäs "lasimaalatut" lyhdyt parvekkeelle. Värit ovat Gallery Glass-sarjaa. Sarjaan kuuluu "lyijy"-väri, jolla tehdään rajaukset, sekä iso liuta eri värisävyisiä "lasitteita". Lasitteissa pätevät värien sekoituksen säännöt ja niitä voi sekoitella keskenään. Sarjaan kuuluu myös metallinsävyisiä lasitteita, huurrelasite sekä lasite, joka tekee pinnasta halkeilleen näköisen.
Värit ovat vesipohjaisia ja lähtevät vaatteista pois vedellä ja saippualla. Lasipinnoista ne saa raaputeltua pois.

Tämä on pitkään vaiheessa ollut projekti, joka viimein sattui valmistumaan. Hidastuksia on tullut ensinnäkin tekniikasta kun on pitänyt odotella värien kuivumista, koulu, muutto ja tietty muu elämä.

Vanhassa kämpässä meillä oli soma seepra-suihkuverho, seepra tosin oli vain puolikas!


Aloittelin projektia jo viime talvena kun sain kaksi vanhaa lyhtyä anopilta. Ensin muhittelin  niitä tovin, koska eivät olleet nättejä minusta. Kuitenkaan en halunnut heittää poiskaan, sillä olen kynttilä ihmisiä <3


Onneksi paikallisesta askarteluliikkeestä sattui löytymään edullisia lasinkoristeluun tarkoitettuja värejä, jotka myös kestävät pakkasta. Myyjä oikein mainosti että näillä samoilla väreillä on tehty Kaunareidenkin lasimaalaukset.

Värit olivat todella helppo käyttöisiä. Ensin rajattiin rajausineella pinnat aka siis tehtiin väritettävät kuviot. Annettiin aineen kuivua kunnolla eli noin vuorokausi ja sitten levitettiin värit pintaan. Tasaisemman jäljen sai kun käytti hammastikkua apuna. Tikulla sai myös sotkettua värejä, joten omien värisävyjen ja tiikeriraitaisten pintojenkin teko onnistui. Ja sitten annettiin taas kuivua 24h.
Nyt lyhdyt ovat löytäneet tiensä uuden kämpän parvekkeelle, mutta vielä en ole päässyt testaamaan mille ne näyttävät valaistuina. Nopsasti testasin lämpökynttilällä, mutta koko lyhty ei tietenkään siitä valaistunut..
hankaluus on löytää sopivan kokoinen ja riittävän iso kynttilä, kun yhdet kynttilät jo ostin, mutta ne eivät mahtuneet sisään pohjan täyttöaukosta :(


Lyhtyjä on siis kaksi ja tämä on toinen niistä. Toista en ole vielä saanut ripustetuksi, mutta eiköhän se tapahdu tässä piakkoin (ensi viikko lomaa!) Ja jos silloin saisin testattua ja kuvattua lyhdyt valaistuina :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti