tiistai 31. heinäkuuta 2012

Mustikkametsä ja häälapaset

Huh hellettä, mutta ei saa valittaa. Onhan se kiva että Suomessakin on kerrankin lämpöistä. Ja ihania ukkosiakin on paukutellut. En siis tarkoita että tuhoja tekevät ukkoset olisivat ihania, vaan se raikas tuoksu mikä ilmassa on aina ukkosen jälkeen.

Viikonloppuna juhlittiin isän ja Ethelänmiehen synttärit. Hyvin kosteat sellaiset. Eikä siitä sen enempää kuin että hauskaa oli :) Ja tietysti kana herätti hilpeyttä.

Siinä jossain välissä isä sai kuitenkin päähänsä että hän haluaa vanhankunnonajan mustikkapiirakkaa, joka on tehty siis pullataikinapohjaan. Eikös siitä sitten sisko ja minä suunnattu tutulle mustikkapaikalle piirakkamarjoja hakemaan. Harmiksemme saimme kuitenkin todeta ettei tutulla paikalla ollutkaan kummoista mustikkasatoa :( liekö joku ehtinyt ensin, tai sitten kevään hallat palelluttivat kukat. Hyvä että saimme ämpärin pohjan piiloon.

Onneksi äiti löysi pakkasesta mustikoita, joiden joukkoon sitten sotkimme tuoreet marjat ja yhteissurvos riittikin sitten pellilliseen mustikkapiirakkaa.

Täytyy tunnustaa etten aiemmin ollutkaan tehnyt tällaista "ehtaa" piirakkaa, vaan aiemmin olen käyttänyt murutaikinaa. Yllättävän hyvälle piirakka kuitenkin maistui näinkin. Ja kerrankin onnistuin annostelemaan perunajauhon oikein!

Seuraavalla kerralla voisi kyllä koittaa tehdä pohjan vielä ohuemmaksi.

Projekti-puolella olen pyöritellyt mielessäni, että mitähän sitä tekisi seuraavaksi? Enkä millään keksinyt mitään vaan aloittelin ja purin monen monta pientä työtä.

Sitten keksin että voisin tehdä piakkoin avioituvalle tuttavapariskunnallemme häälahjaksi kirjoneulelapaset. Hyvä idea kyllä, mutta saattaa tulla kiirus. Häät kun ovat jo 25. elokuuta.... ja elokuussa on muutakin äksöniä    kuin vain neuloa... 8. pvä alkaa koulu ja pitäisi valmistautua muuttoon...

Eli varmaan parempi, että lopetan kirjoittelun ja laitan puikot heilumaan?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti