keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Mistä se kana...?!

Tulipa tässä kerran viime viikolla läpällä heitettyä siskon poikakaverille, Ethelänmiehelle, että näytän sille mistä kana pissii.. En kyllä täysin enää muista missä tilanteessa ja miksi. Ja muistelisin luvanneeni hommata hänelle sen demonstraatio kanankin. :P
Sepä on helpommin sanottu kuin tehty. Mutta onneksi voi aina hieman kieroilla :D missään kun ei puhuttu pitäisikö kanan olla oikea kana.. siispä käsityöimmeisenä pääsen taas hieman piruilemaan Ethelänmiehelle, kun hän nyt loppu viikosta tulee siskolaan kyläilemään!

Minäpä nimittäin virkkasin hänelle pikkuisen kana amigurumin :)

Soma kanasesta tuli, vaikka heltta, nokka ja koivet  ovat hieman väärän väriset koska käytin löytyneitä jämälankoja pieniin kappaleisiin.
Helppo kana syntyy yhdestä perus pallosta (pää) ja toisesta hieman isommasta pallosta, jota päätellessä venytetään hieman, jolloin kanalle saadaan pyrstö.

Pyrstön "venytys" onnistuu parilla lisä kerroksella ja viimeistely suoritetaan muotoilemalla täytevanua.
Niskassa kanalla on pieni metalli lenkki, johon olisi tarkoitus tulla avaimenperälenksu, jotta kanaa voi halutessaan käyttää avaimenperänä.
Siivet ja silmät tein tälläkertaa mustalla puuvillalangalla.


Koivet, heltta ja nokka on tehty vapaavirkkauksella. Koivet ovat kyllä niin kippurassa ettei niistä tyyliä näe :( mutta niihin on ensin luotu 10kjs, sitten on palattu 3ks, luotu 4kjs, palattu 3ks, luotu 4kjs, palattu 3ks ja sitten yhdistetty ensimmäisen varpaan tyveen ja menty kiinteilläsilmukoilla aloitus ketjusilmukoiden loppuun asti.

Heltassa on tehty ensin myös 10kjs ketju ja sitten samaan tapaan muotoiltu heltan harjanteet kuin varpaatkin.
Nokka on pieni kartio.

Sieltä se kana pissii xD


Milo himoitsee kanaa

Siskon kanssa kipaistiin myös Titityyn kiihtyvässä alessa...Mukaan tarttui 4 vyyhtiä BC Garnin Soft Silkiä, kauniina sinisenä. Yllättävää kyllä, sillä yleensä hamstrailen vihreitä lankoja... mutta sinisetkin ovat ihania... nyt mielessä on alkanut pyöriä sitten keltainenkin... Jee lisää värejä!
Ainakin alustavasti mietin että näistä voisi syntyä jonkinlainen jakku.. ehkä 3/4 hihainen.. ylhäältä alas neulottava... mutta pitää nyt tutkailla ensin löydänkö mallia, sovellettavaa vai teenkö omasta päästäni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti