tiistai 7. helmikuuta 2012

Uusi pentu

Nyt on muutama päivä kulunut kun Jedi muutti meille lauantaina. Jännä huomata, että vaikka molemmat otukset ovat samanrotuisia niin luonteet ovat hyvinkin erilaisia jo pentuna. Siinä missä Milo on aina ollut rauhallinen ja hieman hillitty, niin Jedi on täpitäpitäpi. Eli kokoajan menossa ja riehumassa, kun vain on valveilla. Tämä sitten ärsyttää Miloa, kun toinen tulee viereen piipittämään ja repii tukkaa ja korvia. Iltasella tätä vielä kestää, mutta yöllä käämit palavat ja alkaa ärinä. Ärinä on nyt sitten pitänyt avokkia hereillä ja itsekin on tullut nukuttua kevyesti. Onneksi kyseessä on vain ohimenevä vaihe, joka kestää 2-3 viikkoa oletetusti. Sen aikaa, että pentu oppii talon tavoille ja Milo saa sulateltua ajatuksen, että hän ei olekkaan nyt yksin.

Viime yönä avokki rakenteli esteen eteisen ja olohuoneen väliin. Sellaisen josta Milo pääsee yli, mutta Jedi ei. Näin saatiin Milollekin taattua rauha. Mutta pitää kuitenkin aloittaa tomera koulutus, jotta Jedi oppii rauhoittumaan yöksi ja asettumaan omaan petiinsä ja ennenkaikkea antamaan Milolle rauhan, jotta Milokin pääsisi makkariin nukkumaan omalle paikalleen.

Sama este estää pennun pääsyn olohuoneeseen myös päivällä kun olemme poissa. Olkkarissa on niin paljon johtoja (avokin ja minun tietokoneet ja avokin pelivermeet) ja Jedi on kovapoika maistelemaan, kun hampaat ovat puhkeamassa.

Jedi on valloittanut siskon olkapään.
Pihallakin on käyty jo vähän pidempiä aikoja, kun pakkanen laski eilen viiteen asteeseen. Etukäteen neulomani haalari ja loimi, ovat tulleet käyttöön. Onneksi kasvattajaltakin sai yhden hapsulangasta neulotun haalarin. Pian täytyy kuitenkin ruveta väsäämään isompaa kokoa. Talvea on kuitenkin jäljellä ja pentu kasvaa nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti