maanantai 18. helmikuuta 2013

Ruokaa!

Postausta pitkästä aikaa. Melkein koko helmikuu on mennyt sairastellessa, joten nyt on paljon virtaa kun kohta alkaa talviloma!

Mutta palataan viime viikolle ja ystävän päivään <3
Yllättelin Avokin silloin hyvällä ruualla.



Paistoin uunissa pesto-parmesaanikanaa, keitin parsakaalia ja paistoin pannulla chili-hunajabataatteja.
Koipireisi on voideltu öliiviöljy-soijakastike-valkosipuliöljyllä ja nahan ja lihan väliin tungin pesto-parmesaani-valkosipuli seosta.

Otin jopa paistonesteet talteen :)


Jälkkäriksi väsäsin mutakakun.

Ohje ja modaukset:

200g voita (laitoin 150g)
200g tummaa sulkaata (laitoin lisäksi 2rkl kaakaojauhetta)
4 munaa
2dl sokeria (vähän vajaa)
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

-voi ja suklaa sulatetaan kattilassa
-munat ja sokeri vatkataan paksuksi vaahdoksi
-kuivat aineet sekoitetaan ensin keskenään ja sitten siivilänläpi muna-sokerivaahtoon
-sulatemassa lisätään muihin aineisiin ja sekoitetaan tasaiseksi
-laitetaan irtopohjavuokaan, pohjalla leivinpaperia, halkaisija 24cm (itsellä 26cm)
-paista ala-tasolla 15min 200 asteessa (omaan vuokaan hieman pääle 10min)
-anna jäähtyä ennen irrottamista

Herkuttelu ei jäänyt vain ystävän päivään vaan seuraavana päivänä suuntasimme luokan kanssa Pöllöwaariin.
Tarjousmenumme näytti seuraavalta:


Alkuun punajuuricarpachiota pinjansiemensalaatilla ja vuohenjuustomoussella, vaihtoehtona oli maa-artisokkakeittoa metsäsienitartarilla.


Pääruuaksi häränfileetä bearnaisekastikkeella ja parmesaaniperunakakulla, sivussa tippa sienivaahtoa. Pääruuan kaverina joimme lasillisen (11cl) Australialaista Hewitsonin Truffle Row-punaviiniä, joka kyllä komppasi annosta mukavasti. Eikä ollut liian tanniinista.


Jälkiruuaksi oli sulkaamoussekakkua ja villivadelmasorbettia, sekä shampanjavaahtoa.

Nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti