maanantai 7. tammikuuta 2013

2013, mutta vanha meno jatkuu

Uusi vuosi uudet kujeet, ehkä mutta käsityöt säilyy! Siitä todisteena jo ensimmäiset sukat ovat valmistuneet tämän vuoden puolella. Tosin aloitus tehtiin jo jouluna :P


Lanka: Classic Elite Yarnsin Alpaca sox, jonka sain Ravelryn langanvaihtoryhmän kautta.
Puikot: 2.5mm
100gn vyyhdistä jäi 9g yli.


Sukat aletaan kärjestä Magic loopilla, kantapäänä on tiimalasi. En kyllä kauheasti tykkää tiimalasikantapäästä, pitäisi koittaa etsiskellä joku toinen kantapäämalli, mikä toimii kärjestä aloitettavien sukkien kanssa.


Kuviona perus lehtiä ja 7silmukan palmikkoa :) Hauskasti lanka ensin teki spiraalia ja sitten lopetti sen ja alkoi uudestaan.

Sitten olen puuhannut itselleni "tavarataskua" johon saisin työpisteeni viereen laitettua pikkutavaroita, kuten sakset, mittanauhan, koirien harjat yms. talteen.


Tässä tasku huovutusta vaille. Pesukoneessa aion 60 asteessa huovuttaa vanhojen pyyhkeiden kanssa.

Lanka: Sohvi shaalilanka (ohuempi versio) 2 kertaisena
Puikot: 6

Samoista langoista väkerrän samaan pesuun myös kuljetus- ja suojalaukkua/taskua tabletille.
Puikot tässä projectissa 5.5mm ja tämäkin projekti huovutusta vaille.


Väljyyttä taskussa on n. 5cm suuntaansa, plus tietysti syvyyttä noin 3cm. Aiempien kokeilujen pohjalta tämän pitäisi riittää, mutta katsotaan :P


Olen nämä langat värjäillyt itse, kun vielä opiskelin tekstiili artesaaniksi. Langat ovat jäänteitä isosta tuftaus-taulusta, joten on hyvä saada niitä pikkuhiljaa pois varastosta. Tekstiiliopinnoistakin kun alkaa olemaan kolmatta vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti